Sorry, this entry is only available in Romanian.

Prieten drag,

Din toamna aceasta, avem un nou proiect prin care ne dorim sa apropiem copiii cu autism, de gradinita si scoala, apropiind, in acelasi timp, si gradinita sau scoala de ei.

Proiectul se numeste Ajuta-ne sa facem bine! Comunitate pregatita, copil integrat si propune un program de pregatire in vederea integrarii scolare, atat pentru copiii cu autism cat si pentru parintii lor, educatori, invatatori si profesori, in 10 judete din tara.

De aceasta data, si tu, prieten drag, ne poti ajuta sa demaram proiectul, votandu-l in cadrul campaniei “Împreună cu tine, Profi salvează destine!”.

Daca iti faci cumparaturile la orice magazin PROFI, pana pe 25 octombrie scaneaza codul de bare de pe bonul fiscal la Info-chioscul din magazin, apoi selecteaza si voteaza proiectul Ajuta-ne sa facem bine! Comunitate pregatita, copil integrat al Fundatiei Romanian Angel Appeal. Fiecare bon fiscal scanat si fiecare vot dat fundatiei RAA inseamna cate 10 puncte pentru proiectul nostru. In campanie sunt inscrise 23 de proiecte iar la final, primele trei clasate, ca numar de puncte, vor primi finantarea din partea PROFI.

Ajuta-ne sa fim printre primii trei clasati! Ajuta-ne sa facem bine!

Cu ajutorul tau si cu finantarea PROFI, in 10 judete din tara, copiii cu autism de la Centrele TSA publice vor primi interventii terapeutice care-i vor pregati pentru gradinita si scoala. La randul lor, profesionistii din centre vor primi instruire in vederea imbunatatirii tehnicilor de lucru, dar si supervizare si feedback pe interventiile acordate copiilor. Gradinite si scoli publice, speciale sau de masa, din cele 10 judete, vor fi partenere in proiect, iar personalul didactic va beneficia de formare specifica intr-o metoda validata de lucru in sistemul educational. Familiile copiilor cu autism vor primi informatii si suport – legislatie, mediere in relatia cu scoala si profesorii, tehnici de adaptare a copilului la scoala. In paralel, pentru cresterea tolerantei parinților copiilor tipici, vor fi organizate campanii de informare in scoli.

Probabil stii ca, la ora actuala, in Romania, integrarea scolara a copiilor cu autism se realizeaza cu dificultate. Scoala si cadrele didactice, parintii copiilor tipici, dar si copiii cu autism si familiile lor nu sunt, in majoritatea cazurilor, pregatiti pentru intalnire si lucru impreuna.

Cu sprijinul tau, proiectul Ajuta-ne sa facem bine! Comunitate pregatita, copil integrat poate incepe sa schimbe lucrurile.

Partea frumoasa, in privinta sprijinului tau, este ca poti vota proiectul ori de cate ori faci cumparaturi la PROFI si indiferent in ce valoare.

Iti multumim, prieten drag.

Echipa Fundatiei Romanian Angel Appeal

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991