Fundația RAA continuă implementarea proiectului ”Toți diferiți, toți egali în școlile din România” cu organizarea a 8 traininguri regionale susținute de formatorii Rețelei de multiplicatori “Toți diferiți, toți egali în școlile din România”. În cadrul sesiunilor de formare participantii vor discuta despre valorile diversității în educație și vor explora propriile convingeri legate de acest subiect, fiind ajutați de facilitatorii RAAi în construirea unei abordări incluzive a elevilor și a claselor cu care lucrează.
Pe cine căutăm:
Profesioniști în domeniul educației ce doresc să devină promotori ai diversității în școală, persoane flexibile, implicate, active, dornice să folosească în lucrul cu elevii principii și metode care să faciliteze incluziunea și să comunice/transmită într-un mod creativ către alte cadre didactice informații și resurse acumulate pentru a ajuta fiecare copil să se simtă bine venit la școală!
Vă propunem să construim împreună o școală pentru toți copiii!
✅ Dacă observi și apreciezi unicitatea și contribuția fiecărui copil cu care lucrezi
✅ Dacă ești printre cei care caută mereu soluții pentru ca toți copiii să ajungă la școală
✅ Dacă pentru tine este important să vezi elevi care vin cu bucurie la școală
✅ Dacă tu ești unul dintre acei profesionisti la care copiii apelează când au nevoie de sprijin/se simt nedreptățiți
✅ Dacă ești mereu în căutarea unor soluții pentru ca fiecare copil să progreseze și reușești să transformi dificultățile în oportunități
✅ Dacă simți că ai nevoie de o comunitate care să te susțină
✅ Dacă desfășori activități profesionale într-o școală
Atunci tu ești acel Ambasador pe care îl invităm să ni se alăture!
Ambasadorii pe care îi căutăm sunt profesori și alți lucrători în domeniul educație, în mediul public, privat sau societate civilă (logopezi, asistenți sociali, mediatori școlari etc) ce vor participa la un curs de formare de 3 zile și apoi vor duce în școlile în care lucrează principiile și metodele de încurajare a incluziunii și a diversității la nivelul clasei/ școlii dezvoltate în cadrul Rețelei.
Pentru că noi credem că Școala este pentru TOȚI copiii ei și ne dorim ca mesajul nostru să ajungă în cât mai multe și diverse comunități din țară, RAA selectează 160 de ambasadori care să participe la una din cele 8 sesiuni regionale de training de 3 zile pe tema diversității și predării diferențiate (dintre care una adresată directorilor/ directorilor adjuncți ai unităților școlare), organizate în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023 în 7 localități din țară.
Poți cunoaște o parte dintre membrii rețelei accesând secțiunea ”Prezentarea rețelei”.
Participanții vor fi selectați pe baza motivației, a susținerii directorului unității școlare și a disponibilității de a duce mesajul proiectului către alți colegi din școli, prin organizarea unei campanii de 1 zi, pe tema diversității, în școala lor.
Cursurile vor începe vineri și se vor încheia duminică după-amiază, conform calendarului. În momentul înscrierii, vă rugăm mult să vă asigurați că puteți participa la cursul pentru care ați optat. Pentru fiecare dintre cele 8 cursuri vor fi selectate câte 20 de persoane. Pentru 8 dintre persoanele selectate pentru fiecare curs putem asigura cazare pe toata derularea cursului. Transportul va fi decontat doar pentru persoanele cazate.
Înscrierea se face prin completarea formularului de AICI . Înscrierea este deschisă pentru toate cele 8 cursuri, în perioada 24 octombrie – 15 noiembrie. Având în vedere numărul limitat de locuri de cazare, vă rugăm să alegeți cursul care se organizează cel mai aproape de reședința dumneavoastră.
Calendarul pentru organizarea cursurilor regionale:
După finalizarea cursurilor, cu sprijinul echipei Fundației Romanian Angel Appeal, Ambasadorii vor
Fiecare participant la curs va primi materialele dezvoltate în cadrul Rețelei de multiplicatorii, iar fiecare școală implicată în campanie va primi un set de materiale de promovare. Participarea la aceste cursuri va oferi Ambasadorilor accesul într-o Rețea de multiplicatori susținută de Fundația Romanian Angel Appeal, precum și ocazia de a se implica și în alte proiecte viitoare.
Dacă posibilitatea de a deveni Ambasador al incluziunii este un rol cu care simțiți că vă puteți identifica, vă rugăm să completați formularul de înscriere AICI, până pe 15 noiembire 2022. Persoanele care trec de etapa evaluării formularelor de înscriere vor fi contactate.
Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la:
oana.pasalan@raa.ro, Oana Pășălan, coordonator proiect.
Organizarea celor 8 trainingurilor regionale face parte din proiectul “Toți diferiți, toți egali în școlile din România” derulat de Fundația Romanian Angel Appeal – Apelul Îngerului Român (RAA) în perioada aprilie 2021 – septembrie 2023, cu sprijinul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Bugetul total al Proiectului este de 221.276 euro.
Scopul proiectului constă în crearea unei rețele de multiplicatori la nivel național care să aplice principii și metode eficace ce vor contribui la creșterea capacității școlilor de masă de a oferi un proces educațional de calitate pentru toți copiii, indiferent de gradul de afectare al funcționalității acestora si, de a crea un climat de încredere și colaborare, promovând diversitatea, respectarea drepturilor omului și în general, creșterea calității vieții
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 stare beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare total de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabiliății și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro