Sorry, this entry is only available in Romanian.

În perioada 23 – 25 septembrie, a avut loc la Predeal o nouă întâlnire a cadrelor didcatice implicate în proiectul „Parteneriat pentru educație de calitate în comunitățile interetnice rurale”. Participanții din cele 4 comunități rurale – Berzunți, Coțofănești, Fulga ți Valea Călugărească s-au reunit pentru a discuta despre modul în care au integrat în practică elementele învățate la întâlnirile anterioare și pentru a primi suport și mentorat după implementarea activităților cu copiii, în școli.

Împreună cu cei doi formatori, Carmen Marcu și Gabriel Mares, participanții au explorat diverse posibilități de realizare a unor noi proiecte educaționale pentru copiii din cele 4 comunități. Au fost prezentate mai multe tipuri de fonduri care pot fi accesate de către școli și participanții au avut ocazia să descopere mai multe detalii căutând aspecte legate de finanțări, termene limită și ce anume finanțează fiecare organism.

Cursul a avut ca invitată pe Alina Mustață care a introdus conceptul de Design for Change, concept cu care urmează să lucreze profesorii în comunități direct cu elevii. Propunerea le-a plăcut foarte mult participanților și aceștia speră să fie un succes printre elevi și echipele care se vor forma.



Află mai multe despre proiect AICI


Proiectul este derulat de Fundația Romanian Angel Appeal în parteneriat cu Asociația ART Fusion și Școlile Gimnaziale Coțofănești, „Alexandru cel Bun” (județul Bacău), „Ion Ionescu” și „Laurențiu Fulga” (județul Prahova), cu sprijinul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Bugetul total al Proiectului este de 197,547.62 euro.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991