img-0

In perioadele 12 – 17 iulie si 19 – 24 iulie se desfasoara, la Moeciu de Jos, in judetul Brasov, doua tabere destinate copiilor cu tulburari de spectru autist (TSA) dar si familiilor lor (parinti, frati si surori). Taberele sunt organizate dupa modelul Autism Society din Norvegia, un model functional si inovativ, care imbina activitati dedicate stimularii si integrarii copiilor cu TSA, cu activitati dedicate parintilor dar si fratilor tipici ai copiilor cu autism.

Taberele sunt organizate de Fundatia Romanian Angel Appeal, in cadrul proiectului ”Intărirea serviciilor de consiliere si suport la nivel local pentru parintii copiilor si adolescentilor cu TSA”, derulat din fonduri norvegiene.

Taberele se desfasoară in serii a cate 10 familii (20 de familii în total) si cuprind:

–        Activitati pentru copiii cu autism (bricolaj, activitati in aer liber, activitati sportive etc.)

–        Activitati pentru parinti (sesiuni informative cu privire la autism, gestionarea stresului, drepturile copiilor cu TSA si ale apartinatorilor, schimb de experienta intre parinti, sesiuni de consiliere psihologica)

–        Activitati pentru frati si surori ai copiilor cu autism (grup de suport, activitati sportive in aer liber, punerea in scena a unei piese de teatru etc.)

Activitatile sunt implementate cu sprijinul specialistilor (terapeuti, psihologi, consultanti din Norvegia) si al profesionistilor Fundatiei Romanian Angel Appeal.

Scopul acestui tip de tabara este sa-i ajute pe parinti sa dezvolte o capacitate crescuta de a gestiona stresul si depresia generate de afectiunea copilului, sa aiba o capacitate crescuta de mobilizare a resurselor personale si din comunitate, o capacitate imbunatatita de a relationa cu copiii (tipici sau cu autism), toate aceste lucruri influentand pozitiv, pe termen lung, sansele de integrare ale copilului cu TSA.

Proiectul ”Intarirea serviciilor de consiliere si suport la nivel local pentru parintii copiilor si adolescentilor cu TSA” a inceput la 1 iulie 2014, are o durata de 22 de luni si este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG.

Contact:

Costinela Caraene, Coordonator PR
Tel: 0721.151.187
E-mail: costinela.caraene@raa.ro

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991