De peste 20 de ani, de când existăm, acordăm ajutor medical, psihologic, social și material persoanelor cu��HIV/SIDA și tuberculoză, organizăm cursuri de instruire și desfășurăm proiecte de cercetare, campanii și programe de advocacy, în colaborare cu autorități guvernamentale, organizații neguvernamentale si companii, iar începând din ultimii ani, dezvoltăm rețele de servicii pentru persoane cu autism.

Dacă viața copiilor și tinerilor vulnerabili, afectați de boli cronice și aflați la risc de excludere socială este un pic mai bună astazi, ne bucurăm să știm că poartă și o particică din sufletul echipei Fundației Romanian Angel Appeal.

Descarca prezentarea generala aici!

Ne-am nascut ca organizatie umanitară.

Povestea noastră începe cu mai bine de 20 de ani în urmă, în 1990, când primele imagini din orfelinatele românești înfiorau întreaga lume. Impresionată de condițiile în care a descoperit în România copii cu boli cronice, abandonați în instituții, Olivia Harrison a înființat Fundația Romanian Angel Appeal și a adus în țară primele ajutoare pentru orfelinate. A fost gestul prin care soția lui George Harrison, membru al formației Beatles, a tras un semnal de alarmă și a mobilizat comunitatea artistică internațională, fonduri și voluntari, în sprijinul copiilor bolnavi și instituționalizați, din România.

La București, o mână de oameni sufletiști, dedicați, bine instruiți (medici, sociologi, asistenți) a ajutat fondatorii și comunitatea internațională să renoveze orfelinate românești, direcționând fondurile strânse, identificând oameni, discutând, negociind, convingând. Ei au fost inima Fundației, care astăzi este la fel de vie și activă, pentru copiii și persoanele cu nevoi din România.

Ne-am propus sa facem mai mult.

Dincolo de zidurile orfelinatelor renovate cu sprijin financiar din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, am descoperit o întreagă comunitate de oameni în suferință, copii și tineri afectați de boli cronice, pentru care ne-am dorit să facem mai mult. Așa ne-am stabilit misiunea.

Am scris proiecte, am încheiat parteneriate ������i am continuat să strângem fonduri, direcționându-ne munca și atenția către copiii defavorizați, copii care trăiesc cu HIV/SIDA, tuberculoză sau autism și sunt victime ale excluderii sociale.

Și ne-am dorit ca tot ce facem pentru ei sp fie sustenabil. Așadar, am convins parteneri strategici să ni se alature: ministere, autorități publice locale, organizații naționale și internaționale.

O fărâmă din sufletul echipei se află în viața mai bună a copiilor și tinerilor defavorizați.

© Romanian Angel Appeal | Since 1991

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.