img-0
În perioada 14-16 octombrie, elevii claselor a IV-a din cadrul școlilor gimnaziale din Coțofănești și Berzunți, județul Bacău au participat, alături de cadrele didactice la Cursul Design for Change.

img-11


Evenimentul a avut ca principal scop împrietenirea copiilor cu conceptul de mobilizare comunitară și identificarea pârghiilor pentru implicarea lor. Cursul a avut loc în cadrul Proiectului „Parteneriat pentru educație de calitate în comunitățile interetnice rurale”, iar timp de 3 zile pline, elevii și dascălii acestora au aprofundat tematica, lucrând cu concepte specifice.

De asemenea, copiii au dat dovadă de o implicare activă, astfel că la finalul fiecărei sesiuni teoretice, aceștia au dezvoltat, în echipe mixte, câte o activitate în strânsă legătura cu informațiile prezentate.


img-12


Cu discuții și dezbateri în grupul mare, apoi activăți desfășurate în echipă în baza unor simulări de probleme care necesită rezolvare, elevii și-au dezvoltat spiritul de apartenență la comunitate, deschiderea către sentimentul de incluziune, dar și capacitatea de analiză, gândire critică și identificare de soluții pentru eventualele probleme întâmpinate. Timp de un an de zile, elevii vor practica cele învățate si vor încerca, cu sprijinul adultilor, să identifice și să rezolve o serie de probleme de la nivelul comunităților unde locuiesc.


img-13

Află mai multe despre proiect AICI


Proiectul este derulat de Fundația Romanian Angel Appeal în parteneriat cu Asociația ART Fusion și Școlile Gimnaziale Coțofănești, „Alexandru cel Bun” (județul Bacău), „Ion Ionescu” și „Laurențiu Fulga” (județul Prahova), cu sprijinul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Bugetul total al Proiectului este de 197,547.62 euro.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991