𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶𝗮𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗲𝗱𝘂𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗶̂𝗻 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗹𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘁𝗻𝗶𝗰𝗲 𝗿𝘂𝗿𝗮𝗹𝗲

👩‍🏫 Recent, cadrele didactice înscrise în proiect de la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Berzunți, una dintre școlile partenere în proiect, au desfășurat prima activitate în care au implicat elevii clasei a IV-a și o grupă de preșcolari .

🤝🏻Alături de dascălii lor, elevii au făcut o vizită colegilor de la Școala Dragomir nr. 2 (o școală cu populație de elevi preponderent rromă). Au dus în dar “fructele priteniei” și le-au împarțit cu colegii lor.

💞 Activitatea programată pentru data respectivă a fost „Arborele toleranței”. Scopul activității a fost de a discuta despre toleranță și incluziune în școală. Activitatea a fost plină de emoție și povești create de copii – unele reale, altele imaginare (poate), întâmpări și fapte prin care copiii au demonstrat că pot fi foarte toleranți și înțelegători cu semenii lor, atunci când mediul este unul favorabil și securizant. Copiii au fost implicați în jocuri de rol, având posibilitatea să demonstreze că au înțeles noțiunea și esența cuvântului ,,toleranță”.

🌳La finalul activității, participanții au realizând un ,,Copac al toleranței” alcătuit din gândurile și trăirile lor. Cadrele didactice au facilitat activitățile de cunoaștere și intercunoaștere pentru copii, astfel încât elevilor ambelor școli să le fie mai ușor, atât să povestească lucruri despre ei, cât și să se cunoască cu cei din jur, încurajându-se astfel, diversitatea și încrederea. Activitatea a avut în vedere competențele civică-socială și cea lingvistoică

Află mai multe despre proiect AICI


📌 Proiectul este derulat de Fundația Romanian Angel Appeal în parteneriat cu Asociația ART Fusion și Școlile Gimnaziale Coțofănești, „Alexandru cel Bun”, „Ion Ionescu” și „Laurențiu Fulga”, cu sprijinul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Bugetul total al Proiectului este de 197,547.62 euro.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991