img-0

Parteneriat pentru educație de calitate în comunitățile interetnice rurale

Elevii din Berzunți, coordonați de către dascălii acestora, continuă activitățile din cadrul proiectului. Recent s-au desfășurat încă 2 activități în care copiii au învățat atât despre meseriile trecutului și ocupațiile specifice locuitorilor din comună, cât și despre importanța zilei de 1 Decembrie.

,,Ce au făcut ei în trecut? Ce facem noi astăzi?” a fost o activitate despre meseriile trecutului și ocupațiile de bază ale locuitorilor comunei Berzunți. Elevii, împreună cu cadrele didactice, au discutat, s-au informat și au vizualizat imagini despre meseriile practicate de rromi în trecut și cu ce se ocupă astăzi, despre ceea ce lucrează și au lucrat ceilalți locuitori.

img-11

Au discutat despre meșterul popular Tache Vrînceanu și pasiunile sale. Elevii au fost încântați să realizeze o punte între trecutul și prezentul îndeletnicirilor străbunilor și ai părinților lor.

Cea de-a doua activitate, “Cum îți vezi tu țara? Cum o colorezi?”, a avut ca obiectiv principal conștientizarea importanței zilei de 1 Decembrie  pentru noi, românii. Elevii au colorat, au completat rebusuri, au cântat și au dansat, marcând astfel, într-o notă distractivă și plină de bună dispoziție, Ziua Națională a României.

img-12

Află mai multe despre proiect AICI


📌  Proiectul este derulat de Fundația Romanian Angel Appeal în parteneriat cu Asociația ART Fusion și Școlile Gimnaziale Coțofănești, „Alexandru cel Bun”, „Ion Ionescu” și „Laurențiu Fulga”, cu sprijinul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Bugetul total al Proiectului este de 197,547.62 euro.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991