La finalul lunii octombrie, s-a incheiat Campionatul de bine, o campanie de fundraising pentru proiecte sociale, facilitata de BCR, prin Bursa binelui.

“Incredere in viitor” este proiectul dedicat copiilor si tinerilor de la Centrul de plasament Sf. Filofteia, din Campina, judetul Prahova, pe care Fundatia Romanian Angel Appeal l-a inscris, in luna iunie a acestui an, in campionat.

Prin generozitatea donatorilor, proiectul “Incredere in viitor” a strans suma de 3.140 ron. Banii vor fi folositi pentru organizarea de sesiuni de consiliere vocationala si, respectiv, de dezvoltare personala, prin joc, in beneficiul copiilor de la Centrul de plasament.

In acest moment, la Centrul de plasament Sf. Filofteia din Campina, 35 de copii si tineri cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani au ca indrumator doar personalul educativ (instructorii de educatie) care lucreaza alaturi  de  1 asistent social, asistenti medicali si supraveghetori de noapte. Copiii sunt inteligenti si plini de potential pe care insa nu si-l cunosc sau nu stiu sa si-l exploateze si sa si-l dezvolte pentru a-si face proiecte realiste de viitor. Multi dintre ei au aproape varsta majoratului si, in scurta vreme, urmeaza sa paraseasca Centrul dar nu sunt pregatiti pentru viata in afara institutiei. Cei mai multi sunt confuzi si derutati in ce priveste viata independenta.

Cu banii stransi in cadrul Campionatului de bine de pe Bursa binelui, Fundatia Romanian Angel Appeal va derula doua miniproiecte, unul vizand consilierea vocationala a tinerilor si altul vizand dezvoltarea personala si emotionala a copiilor din Centrul de plasament.

Copiii si tinerii de 13 – 18 ani vor beneficia de consiliere vocationala pornind de la abilitatile pe care le au si de la ce isi doresc sa faca pe mai departe, iar pentru copiii de 6 – 12 ani se vor desfasura sesiuni de dezvoltare personala si emotionala.

Sesiunile vor fi asigurate de psihologi specializati in lucrul cu copiii si adolescentii.

Fundatia Romanian Angel Appeal le multumeste tuturor celor 33 de donatori care, prin contributia lor financiara, au oferit copiilor sansa de a dobandi incredere in ei si in viitorul lor, dar si tuturor celor care au dus mesajul mai departe pe www.facebook.com/IncredereInViitor .

Contact:
Costinela Caraene, PR Coordinator
Tel: 0721.151.187, 0745.25.95.75
E-mail: costinela.caraene@raa.ro

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991