Vineri, 15 aprilie au fost desemnați câștigătorii concursului de desene SUNTEM DIFERIȚI DAR ÎNVĂȚĂM ÎMPREUNĂ organizat în Școala Gimnazială Ion Cîmpineanu, Școala Gimnazială Centrală și Școala Alexandru Ioan Cuza, cu ocazia zilei de 2 aprilie Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului”. Autismul este o tulburare complexă, neurobiologică, ce afectează comunicarea, relaţiile sociale şi comportamentul persoanei. Conform celor mai recente cercetări, autismul afectează 1 din 100 de copii.

Copiii au prezentat în desene teme legate de incluziune și acceptare: învăț alături de un coleg diferit, am un prieten cu dizabilități, ajut un copil cu dificultați de învățare, suntem diferiți dar învățăm împreună.

Concursul, propus de Fundația Romanian Angel Appeal și Centrul de zi Sf Filofteia a fost realizat cu spijinul conducerii școlilor și cadrelor didactice: Șerban Magdalena, Moise Ionelia, Traistaru Monica, Iatan Corina, Lidia Nicolae, Sima Doina, Isimionescu Mihaela, Cristina Pascale, Mirela Burada, Doina Popescu, Sterie Mădălina, Stoica Simona, Soroiu Nadia, Zidaru Mihaela. Au participat în concurs 149 de desene, iar o parte dintre ele au putut fi admirate de către trecători în oraș. fiind expuse, cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpina, în perioada 6-18 aprilie.

Câștigătorii concursului, desemnați de un juriu format dintr-un părinte al unui copil cu autism, un reprezentant al centrului de zi Sf filofteia și 3 reprezentanți ai Fundației Romanian Angel Appeal sunt:

Scoala nr 1 Ion Campineanu

Loc 1 Constantinescu David și Ticu bogdan – clasa pregatitoare C

Loc 2  – Pascu Erika – cls pregatitoare A

Loc 3 – Arghir Raul Albert cls a III a B

Scoala centrala

Loc 1 – Stoica Lixandru Alfonso – cl I A

Loc 2 – Popa Ilinca a III a B

Loc 3 – Hosu Ingrid si Daria Constantinescu, cls a Va A

Loc 4 – Bucur Iustina Ioan cls a Va A

Scoala 8

Loc 1 – Moldoveanu Alin – cls a VIII a

Loc 2 – Covaci Denisa Maria – CLS a VIII a

Loc 3 – Dodot Antonia Ioana – Cls a VII-a A

Câștigătorii au primit diplome de merit, carți, vouchere valorice din partea organizatorilor și un bloc desen cu tub culoare din partea magazinului Diverta Câmpina.

f1 f2 f3 f4 f5

Mulțumim tuturor participanților și cadrelor didactice pentru creativitate și deschidere.

 

Contact:

Adelaide Katerine Tarpan, Director Dezvoltare, Fundația Romanian Angel Appeal

Email: adela.tarpan@raa.ro

Fax:  0213232490 sau tel/fax 0213236868

Mihaela Gheorlan

Psiholog, Centrul de zi Sfânta Filofteia

Tel 0745950059

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991