Cum ar fi să putem fi Moș Crăciun tot anul și să dăruim siguranță în mediul rural?

Am fost în vizită în satele din Prahova în care lucrăm și am găsit copiii încă la școală. Supărați pe sistemul hibrid, pe faptul că unii au navetă lungă de făcut și că singura mască pe care o poartă toată ziua se umezește în perioada asta, înrăutățind acneea care începe să își facă apariția la cei 10 ani ai lor și iritând căile respiratorii. Am vorbit cu ei despre relația pe care o au cu școala și despre relațiile lor în general și am aflat că încă există vechile probleme care le afectează viața zi de zi.

I-am întrebat ce le lipsește și ne-au făcut o listă. I-am întrebat ce îi doare și ce ar schimba cu bagheta lor magică. În timp ce îi ascultam, ne-am adus aminte cât de rar sunt întrebați copiii la sat ce părere au despre un subiect care îi vizează și cât de rar le este ascultată vocea. Ne-am adus aminte cum în 2018 se făcea liniște în clasele de gimnaziu când voluntarii noștri care le vorbeau copiilor despre educație pentru sănătate deschideau un absorbant în fața lor.

De ani de zile, ne dorim ca sănătatea să nu fie subiect tabu în școlile din mediul rural. Mai ales acum, când copiii și familii lor duc lupte pe fronturi nesigure în fiecare zi. Vrem ca viitoarele generații să crească într-un mediu sigur, lipsit de stigmă și de frica de a pune întrebări. Un loc în care se pot înțelege pe sine mai bine, bullying-ul să fie din ce mai rar, un loc fără sarcini nedorite la preadolescente, indice de obezitate în creștere, probleme dentare și dependențe periculoase, precum fumatul încă de la 11 ani.

Pentru 200 de copiii, sunt lupte prea mari, pe care nu le pot duce singuri. Sunt lupte în care este nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Lupte din care putem ieși victorioși #DonândSiguranță.

Ce înseamnă #siguranță? Doar tu poți alege.

 • 1 cadou de Crăciun pentru 1 copil din Prahova, care va include pe lângă bunătăți și materiale igienico-sanitare.
 • 1 zi de workshop de Educație pentru Sănătate pentru 1 copil din mediul rural și familia sa.
 • 1 zi de tabără pentru 1 copil din mediul rural și familia sa, unde vor învăța deprinderi de viață sănătoasă și independentă.

Poți dona siguranță o dată sau în fiecare lună din 2022.

Putem să creăm un loc sigur. Un loc în care copiii cresc sănătoși, atât fizic, cât și emoțional, învață să își gestioneze furia și devin oameni serioși, care nu depind de stat ca să trăiască. Împreună, rezolvăm 3 probleme dureroase: sănătatea, educația și în final sărăcia de la sat.

Noi nu așteptăm să apară generația ideală. Începem acum să lucrăm pentru ea. Vrei să te alături?

Alte modalități prin care ne poți susține:

  1. Dacă ești societate comercială sau microîntreprindere, poți dona până la 20% din impozitul pe venit, fără niciun cost suplimentar! Colaborarea noastră are la bază un contract de sponsorizare (disponibil aici), iar donația poate fi făcută până la 31 decembrie 2021.
   După semnarea contractului, acesta va fi transmis pe e-mail către simina.dumitrache@raa.ro.

 

 1. Transfer Bancar (Beneficiar: Fundația Romanian Angel Appeal, Cod fiscal 7274690)
  IBAN RON: RO27BRDE441SV31762724410
  IBAN EURO: RO35BRDE441SV31766474410
  IBAN USD: RO08BRDE441SV31765044410
  deschise la BRD Groupe Societe Generale, Sucursala Calea Călărasi

 

© Romanian Angel Appeal | Since 1991