De cele mai multe ori, părinții, frații sau surorile copiilor cu autism se lovesc zilnic de dificultăți atunci când vor să interacționeze fizic sau să comunice cu cei afectați. Fie că vor să le comunice ceva, fie că vor să facă ceva împreună sau să le interzică ceva copiilor cu autism, părinții se regăsesc în dificultate când trebuie să-și gândească și aleagă abordarea pe care să o aibă cu cei mici.

Philip suferă de autism și nu a fost capabil să comunice cu cei din jur până la vărsta de nouă ani, când familia sa a descoperit metoda promptării rapide, prin care băiatul a reușit să recupereze din abilități și să progreseze în comunicare. Această metodă ( Rapid Prompting Method – RPM) este o tehnică de îndemnare folosită de unii părinți și educatori, în încercarea de a ajuta copilul (de cele mai multe ori non-vorbal) care suferă de autism sau de alte dizabilități, să comunice prin promptare, scriere sau ilustrare.

Soma Mukhopadhyay este o mamă de origina indiană care a gândit și dezvoltat cu succes o tehnică care să faciliteze procesul, atât cel de învățare, cât și cel de comunicare cu Tito, fiul său care suferă de autism. Ea a denumit această tehnică drept metoda promptării rapide (Rapid Prompting Method – RPM).

După ce fiul său a fost diagnosticat cu autism la vârsta de trei ani, Erin Deely s-a consolat cu gândul că atât pentru Brayden, cât și pentru toată familia lor, nu va mai exista posibilitatea de a se bucura de anumite experiențe specifice sărbătorilor de iarnă, precum participarea la serbările de Crăciun din mall-uri și pozele cu Moș Crăciun, pentru că Brayden se stresează foarte repede și devine anxios.

David are 11 ani și, la vârsta sa, dă lecții de viață adulților și copiilor deopotrivă. Diagnosticat cu autism, băiatul a reușit să arate lumii întregi că se poate. Merge la școală, are un blog de călătorie și este un fotograf tare talentat. Ba mai mult, recent a găzduit prima să expoziție de fotografie.

În pragul lunii decembrie, luna cadourilor și a lui Moș Crăciun, mai multe multe magazine de jucării din Marea Britanie aparținând lanțului ”Toys R Us” au organizat pentru copiii cu autism și familiile lor, o sesiune specială de cumpărături cu tematica Ora de liniște.

Ne bucurăm foarte tare că împreună cu cei peste 120 de voluntari ne aflăm printre cei care schimbă lumea. Susține-ne cu votul tău!

Dincolo de bucuria efortului și a peisajului, alergăm pentru a strange fondurile necesare finanțării a trei proiecte sociale, initiate de voluntari.

A sta într-un scaun la frizer poate părea simplu, dar pentru un copil cu autism tunsul poate fi chiar dureros.

Zece ani mai târziu, ne aflăm astăzi în fața unui nou început, oferind din nou servicii mobile de asistență medicală și sesiuni educative pentru o viață sănătoasă copiilor din comunitățile vulnerabile.

Adelaide și Nicoleta aleargă la Half Marathon de Sable Fuerteventura pentru educație și sănătate, iar tu le poți ajuta să finanțeze un proiect frumos adresat școlarilor din comunitățile rurale.

Anul acesta noi, oamenii de la RAA, alături de trei echipe curajoase de înotători, am trăit pentru prima dată experiența și emoțiile Swimathon.

Te invităm la o întâlnire virtuală!
Cunoaște poveștile celor pentru care trei echipe de înotători inimoși fac valuri mari anul acesta la Swimathon.

„În prezent sunt pacient cu XDR, sunt beneficiar al serviciilor din proiect, servicii care mă ajută să trec mult mai uşor peste această perioadă decisivă din viaţa mea şi care mă motivează să lupt şi să îmi menţin tratamentul până la capăt. La început nu credeam că voi putea învinge acesta boală, însă mulţumită serviciilor…

Alege să faci bine! Direcționează 2% din impozitul pe profit către Fundația Romanian Angel Appeal. Fundația Romanian Angel Appeal (RAA) folosește fondurile disponibile în scopuri caritabile, pentru a îmbunătăți condiția persoanelor afectate de boli (tuberculoza, autism, HIV/SIDA etc.) sau aflate în situații vulnerabile care îi predispun pe beneficiari si pe familiile lor la discriminare sau…

SĂNĂTATEA LOR, SĂNĂTATEA NOASTRĂ În orice societate dezvoltată unde statul este responsabil de bunăstarea cetăţenilor săi, pentru categoriile dezavantajate sunt oferite servicii sociale ce vizează îmbunătăţirea condiţiei beneficiarilor şi ieşirea din situaţia de vulnerabilitate. Pentru fiecare categorie vulnerabilă sunt necesare servicii şi intervenţii special concepute şi adaptate, un element important fiind analiza nevoilor. Atunci când…

Salvați Copiii – “Identificarea activă a persoanelor fără adăpost bolnave de TB şi oferirea de servicii integrate pentru creşterea aderenței la tratament”

Alex Masket este un artist autodidact complet, a cărui activitate este axată pe interacțiunea și fuziunea dintre formă și culoare.  Utilizând diverse materiale, într-un mod non-conformist, pentru a-și expune viziunea, Alex are o manieră complet individualistă, iar creațiile sale îmbină complexitatea cu frumosul într-un echilibru perfect. Tânărul artist își folosește corpul în procesul de creație,…

Încă din primii ani de la înființare, Fundația Romanian Angel Appeal s-a dovedit vizionară în diverse domenii legate de serviciile sociale și de sănătate. Când România anilor ´90  căuta soluții pentru copiii din instituțiile de ocrotire publică, RAA a venit cu soluția echipei multidisciplinare de intervenție, parafând oficial începutul parteneriatului public-privat în domeniu. Când una…

Vizită de studiu în şcolile din Islanda, pentru a observa modul în care se lucrează cu copiii cu TSA.

De-a lungul timpului am fost martori a mai multor povești ale persoanelor cu autism care au avut parte de succes în găsirea unui loc de muncă. Odată cu lansarea, din luna aprilie, a portalului de căutare de locuri de muncă  de către Autism Speaks, TheSpectrumCareers.com, am dorit să scoatem în evidență câteva povești inspiraționale despre…

Cristina si-a petrecut o bună parte din copilărie alături de Fundația Romanian Angel Appeal, primind de la noi sprijin și dăruindu-l, la rândul ei, altor tineri.

Am întâlnit un grup de voluntari, în frunte cu un colonel englez sadea, parcă porniți în expediție pentru a cunoaște o nouă lume și a se implica în viața ei.

Printre cei ale căror realizări au fost cele mai răsunătoare, se numără Ethan Walkmar care și-a obținut notorietatea drept ”Omul Pian”

Timp de peste șapte ani, cele două cabinete mobile au bătut țara în lung și-n lat pentru a acorda gratuit asistență medicală copiilor seropozitivi.

Fundația Romanian Angel Appeal a făcut multe lucruri minunate pentru beneficiarii săi

Apariția echipei pluridisciplinare în sistemul sanitar se leagă de numele Fundației Romanian Angel Appeal, era o inovație în domeniu, introdusă de către RAA.

Anul 1990. România, pe prima pagină a ziarelor lumii. Olivia Harrison, soția unuia dintre cei patru legendari Beatles, privea, șocată, imaginea necosmetizată a acestei țări. Odată cu prăbușirea regimului comunist, în decembrie 1989, România a atras aproape imediat atenția opiniei publice internaționale prin poveștile de groază din orfelinate și căminele-spital, instituțiile monstruoase create de politica…

Rebekah McClelland, fotograf și mamă singură, cu doi copii, povesteşte cum este să trăieşti într-o lume în care tu şi familia ta gândiţi şi faceţi lucrurile diferit.

Carly Fleischmann din Ontario nu poate să vorbească, dar asta nu a împiedicat-o să îşi lanseze ceea ce se poate numi primul talk show non-verbal din lume

© Romanian Angel Appeal | 1991 - 2017 | Designed by Răzvan Rădulescu