Cel mai firesc a fost să privim către comunitatea noastră, a elevilor de liceu. Sunt multe nevoile noastre în prezent, iar felul în care care acestea sunt împlinite va avea efecte vizibile mai târziu, pe parcursul vieții fiecăruia dintre noi, ca indivizi, dar și ca grup, comunitate, societate.

Nu de puține ori Fundația Romanian Angel Appeal ne-a pus în fața unor provocări pe cât de interesante, pe atât de folositoare pentru dezvoltarea noastră personală. Informații teoretice, care mai apoi se transformau în practică, munca în echipă și nevoia de a comunica, respectiv colaborarea cu cel de lângă tine pentru a putea duce la bun sfârșit sarcina – sunt doar câteva din ingredientele pe care le-am regăsit cu drag în proiectul Young Skills, desfășurat de echipa RAA.

Diana, Iulia, Lori și Manu au vrut să îi cunoască mai bine pe copii și să desfășoare împreună câteva activități practice educative în spiritul sărbatorilor de iarnă. Vă invităm să citiți mai jos povestea experienței celor 4 spusă de Lori și să simțiți un pic din energia pe care echipa noastra a adus-o în acest proiect.

Copiii cu tulburări de spectru autist pot întâmpina dificultăți în momentele de joacă în care își folosesc imaginația, dar asta nu înseamnă că ei nu pot învăța mai bine să-și exprime latura creativă prin intermediul jucăriilor senzoriale ori a altor experiențe stimulative. Astfel, fiind în pragul Crăciunului, perioadă în care toți copiii ar trebui să se bucure de cadouri primite de la Moș Crăciun, vă propunem o listă cu jucării inedite cu caracteristici senzoriale, pe care le puteți oferi în dar celor mici.

Peste 40 de tineri din liceele din Câmpina ajută, implicându-se activ în activitățile centrului deschis de Fundația Romanian Angel Appeal împreună cu Asociația „Glasul Autismului.”

Ne plac excursiile pentru că ne amintesc de copilărie! Iar când ești înconjurat de copii de toate vârstele, poți doar să te lași cuprins de energia și entuziasmul lor. Vineri, 26 octombrie, într-o zi de toamnă blandă, ba chiar asemănătoare uneia de sfârșit de primăvară, am strans în jurul nostru 45 de copii, unii mai…

La începutul lunii mai, dupa ce ideea noastră de proiect a fost selectată pentru Swimathon, am început să ne construim strategia pentru a cunoaște și implica în povestea noastră fundraiseri înotători care să ne ajute să transpunem în fapte ceea ce ne doream pentru o parte dintre copiii afectați de tuberculoză cu care lucrăm. Acesta…

Din dorința de a implica cât mai mulți tineri în rezolvarea unor probleme care afectează o parte a comunității în care aceștia trăiesc, am organizat în luna august, pentru 24 de voluntari din Câmpina și din împrejurimi, un curs de Management al proiectelor sociale (Young Skills), urmat de o competiție de proiecte, al cărei rezultat va fi aplicarea a 3 inițiative sociale în comunitate.

Anul acesta, cea de-a șaptea ediție a competiției CÂMPINA OPEN MTB – RACE FOR AUTISM, are loc pe 9 SEPTEMBRIE 2018. Întrecerea se desfășoară pe dealuri prahovene și este atât un eveniment sportiv care are scopul de a încuraja un stil de viață sănătos, cât și un eveniment de fundraising organizat de Fundația Romanian Angel…

Cei 20 de înotători fundraiseri ai Fundației Romanian Angel Appeal care au ales să creadă în cauza proiectului ”Copilărie fără tuberculoză” au înotat sâmbătă, 30 iunie, în cadrul evenimentului Swimathon 2018, nu mai puțin de 161 de lungimi de bazin olimpic în semn de susținere a cauzei copiilor care au suferit de tuberculoză și care…

Ana crede în gesturile mici de generozitate și consideră că acestea pot schimba în mare măsură oamenii și de ce nu, destinele lor, așa că prin gestul său de a susține proiectul RAA, înotând la Swimathon, speră că poate schimba la rândul ei viața beneficiarilor proiectului.

La sfârșitul anilor 1980, HIV/SIDA exista în Statele Unite de aproape un deceniu, boala fiind catalogată drept criminalul numărul unu al tinerilor din New York, apoi al tinerilor din toată țara și în special, al femeilor. În ciuda gravității crizei generate de HIV/SIDA, la sfârșitul anilor 1980, la nivel public, nu exista o recunoaștere concretă…

Prin proiectul nostru de anul acesta, de la Swimathon, ne-am propus să înotăm pentru a susține integrarea socială și școlară a 15 copii și tineri din București și Ilfov cu vârste între 8 și 14 ani, care s-au aflat sau se află în tratament și urmează să îl finalizeze şi să se vindece pe durata…

Voluntarii au susținut sesiuni de informare pentru aproximativ 350 de copii.

Pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Fundația Romanian Angel Appeal a organizat, pentru al patrulea an consecutiv, Festivalul de film ”Zilele Minților Frumoase”, în parteneriat cu Novaintermed și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. Prin acest eveniment, noi, echipa RAA, îndemnăm la susținere și toleranță față de persoanele cu autism și ne dorim să evidențiem faptul că incluziunea socială și accesul la o educație normală au un puternic impact pozitiv asupra dezvoltării acestora, stimulându-le totodată, și potențialul.

Noi, echipa Fundației Romanian Angel Appeal (RAA) credem că sănătatea și educația reprezintă două arii interdependente esențiale, atât pentru  o dezvoltare armonioasă, cât și pentru viitorul copiilor, dar și al nostru ca societate. Educația pentru sănătate reprezintă una dintre prioritățile existente în demersurile noastre și considerăm că aceasta trebuie să înceapă cât mai devreme, încă…

De cele mai multe ori, părinții, frații sau surorile copiilor cu autism se lovesc zilnic de dificultăți atunci când vor să interacționeze fizic sau să comunice cu cei afectați. Fie că vor să le comunice ceva, fie că vor să facă ceva împreună sau să le interzică ceva copiilor cu autism, părinții se regăsesc în dificultate când trebuie să-și gândească și aleagă abordarea pe care să o aibă cu cei mici.

Philip suferă de autism și nu a fost capabil să comunice cu cei din jur până la vărsta de nouă ani, când familia sa a descoperit metoda promptării rapide, prin care băiatul a reușit să recupereze din abilități și să progreseze în comunicare. Această metodă ( Rapid Prompting Method – RPM) este o tehnică de îndemnare folosită de unii părinți și educatori, în încercarea de a ajuta copilul (de cele mai multe ori non-vorbal) care suferă de autism sau de alte dizabilități, să comunice prin promptare, scriere sau ilustrare.

Soma Mukhopadhyay este o mamă de origina indiană care a gândit și dezvoltat cu succes o tehnică care să faciliteze procesul, atât cel de învățare, cât și cel de comunicare cu Tito, fiul său care suferă de autism. Ea a denumit această tehnică drept metoda promptării rapide (Rapid Prompting Method – RPM).

După ce fiul său a fost diagnosticat cu autism la vârsta de trei ani, Erin Deely s-a consolat cu gândul că atât pentru Brayden, cât și pentru toată familia lor, nu va mai exista posibilitatea de a se bucura de anumite experiențe specifice sărbătorilor de iarnă, precum participarea la serbările de Crăciun din mall-uri și pozele cu Moș Crăciun, pentru că Brayden se stresează foarte repede și devine anxios.

David are 11 ani și, la vârsta sa, dă lecții de viață adulților și copiilor deopotrivă. Diagnosticat cu autism, băiatul a reușit să arate lumii întregi că se poate. Merge la școală, are un blog de călătorie și este un fotograf tare talentat. Ba mai mult, recent a găzduit prima să expoziție de fotografie.

În pragul lunii decembrie, luna cadourilor și a lui Moș Crăciun, mai multe multe magazine de jucării din Marea Britanie aparținând lanțului ”Toys R Us” au organizat pentru copiii cu autism și familiile lor, o sesiune specială de cumpărături cu tematica Ora de liniște.

Ne bucurăm foarte tare că împreună cu cei peste 120 de voluntari ne aflăm printre cei care schimbă lumea. Susține-ne cu votul tău!

Dincolo de bucuria efortului și a peisajului, alergăm pentru a strange fondurile necesare finanțării a trei proiecte sociale, initiate de voluntari.

A sta într-un scaun la frizer poate părea simplu, dar pentru un copil cu autism tunsul poate fi chiar dureros.

Zece ani mai târziu, ne aflăm astăzi în fața unui nou început, oferind din nou servicii mobile de asistență medicală și sesiuni educative pentru o viață sănătoasă copiilor din comunitățile vulnerabile.

Adelaide și Nicoleta aleargă la Half Marathon de Sable Fuerteventura pentru educație și sănătate, iar tu le poți ajuta să finanțeze un proiect frumos adresat școlarilor din comunitățile rurale.

Anul acesta noi, oamenii de la RAA, alături de trei echipe curajoase de înotători, am trăit pentru prima dată experiența și emoțiile Swimathon.

Te invităm la o întâlnire virtuală!
Cunoaște poveștile celor pentru care trei echipe de înotători inimoși fac valuri mari anul acesta la Swimathon.

„În prezent sunt pacient cu XDR, sunt beneficiar al serviciilor din proiect, servicii care mă ajută să trec mult mai uşor peste această perioadă decisivă din viaţa mea şi care mă motivează să lupt şi să îmi menţin tratamentul până la capăt. La început nu credeam că voi putea învinge acesta boală, însă mulţumită serviciilor…

© Romanian Angel Appeal | 1991 - 2017 | Designed by Răzvan Rădulescu

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.