img-0
img-11

La începutul lunii octombrie am discutat despre acest subiect cu simpaticele noastre musafire de la Gesundheitsamt Frankfurt am Main, adică autoritatea de sănătate publică a orașului Frankfurt.  După ore de împărtășit experiențe, avem și câteva concluzii – valabile atât pentru România, cât și pentru Germania.              ➡ Nu este suficient…

img-12

Domnule Prim-Ministru, Domnule Ministru al Finanţelor, Domnule Ministru al Sănătăţii, Acum 30 de ani, aduceam medicamente pentru infecţiile oportuniste şi le donam spitalelor pentru tratamentul a peste 2.000 de copii cu HIV/SIDA. Acum 25 de ani, înfiinţam secţii de zi şi caravana mobilă de asistenţă medicală pentru 3.500 de copiii cu HIV/SIDA. Acum 20 de…

img-13

Romanian Angel Appeal și Observatorul Român de Sănătate trag un semnal de alarmă asupra urgenței alocării fondurilor locale necesare pentru prevenirea și stoparea răspândirii infecției cu HIV în România Infecția cu virusul imunodeficienței umane (HIV) este o problemă majoră de sănătate publică în România. Criza sanitară generată de pandemia COVID-19 a agravat situația, rata de…

img-14

⌛ 𝗩𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗲𝗷𝗮 𝗮𝗶𝗰𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗮̂𝘁𝘃𝗮 𝘁𝗶𝗺𝗽. Trebuie doar să avem deschiderea de a privi înainte cu speranță, de a privi în jur cu empatie, de avea curiozitatea mereu vie pentru a învăța, înțelepciunea de a alege acele informații relevante și curajul de a construi și inova. Cu aceste gânduri am căutat, alături de FutureStation…

img-15

Pandemia de SARS-COV-2 a afectat profund toate societățile lumii. Măsurile impuse de guvernele lumii au avut un puternic impact negativ asupra calității vieții pentru diferite categorii de oameni, atât din rândul populației generale, cât și al grupurilor vulnerabile. În România, autoritățile au decis decretarea stării de urgență pe tot teritoriul țării pentru două luni (16…

img-16

Activitatea organizațiilor non-guvernamentale este crucială și, în multe dintre cazuri, decisivă pentru viața persoanelor vulnerabile din România. Comunitățile locale din România au nevoi diferite, iar oamenii aflați în situații de risc (din punct de vedere economic, social, medical) au nevoie de sprijin prompt, indiferent de unde vine acest sprijin. O comunitate sănătoasă va fi mereu…

img-17

2 luni şi jumătate, peste 3 tone de mănuși, măști, viziere dezinfectabile, halate de protecţie, dezinfectanţi, 22 de dispensare de TBC și un spital de pneumoftiziologie. 11 martie 2020 – 29 de cazuri de infecție cu noul coronavirus confirmate în România, dintre care 12 noi. Abia începe. Cu 4 zile înainte de declararea stării de…

img-18

Legislația din România permite autorităților publice să contracteze servicii sociale furnizate de organizații non-guvernamentale. Există un set minim de condiții pe care organizațiile trebuie să le respecte pentru a accesa aceste fonduri: organizațiile trebuie să fie acreditate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) ca furnizorii de servicii sociale. Serviciile sociale trebuie să fie licențiate…

img-19

Cele mai mari organizații neguvernamentale din domeniul medico-social semnează împreună Decalogul pentru Sănătate: un apel către partidele politice și guvern pentru 10 reforme concrete în sistemul medical românesc.

img-20

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat în ultima perioadă o serie de documente informative cu rolul de a disemina recomandări importante privind mai multe aspecte ce țin de contextul actual al pandemiei de COVID-19. Cu ajutorul Biroului OMS România, care a făcut posibilă traducerea materialelor informative în limba română, vă prezentăm mai jos câteva…

img-21

Fundația Romanian Angel Appeal este extrem de interesată de procesul de furnizare de servicii sociale și medicale către grupurile vulnerabile din România. De-a lungul activității noastre am observat o serie de posibile piedici pe care organizațiile non-guvernamentale le întâmpină în procesul de acordare de servicii către acest grup. Acest lucru se întâmplă deși există un…

img-22

Dragi prieteni, pacienți, colegi din ONG-uri și servicii , Prin bunăvoința Biroului Organizației Mondiale a Sănătății România, vă punem la dispoziție un mini-ghid tradus în limba română cu recomandări privind îngrijirea la domiciliu, în condiții de siguranță, a pacienților suspecți de infecție cu noul coronavirus care prezintă simptome ușoare (febră joasă, tuse, stare generală alterată, rinoree,…

img-23

În 2019 am fost aşa cum ne ştiţi: cu treabă. Ne-am implicat, am insistat, nu am renunţat şi ne-am bucurat! Pentru noi, 2019 a fost un an în care am învăţat de la alţii şi am învăţat la rândul nostru pe alţii. Am întâlnit oameni noi dar am şi lucrat mai strâns cu cei pe…

img-24

Cel mai firesc a fost să privim către comunitatea noastră, a elevilor de liceu. Sunt multe nevoile noastre în prezent, iar felul în care care acestea sunt împlinite va avea efecte vizibile mai târziu, pe parcursul vieții fiecăruia dintre noi, ca indivizi, dar și ca grup, comunitate, societate.

img-25

Nu de puține ori Fundația Romanian Angel Appeal ne-a pus în fața unor provocări pe cât de interesante, pe atât de folositoare pentru dezvoltarea noastră personală. Informații teoretice, care mai apoi se transformau în practică, munca în echipă și nevoia de a comunica, respectiv colaborarea cu cel de lângă tine pentru a putea duce la bun sfârșit sarcina – sunt doar câteva din ingredientele pe care le-am regăsit cu drag în proiectul Young Skills, desfășurat de echipa RAA.

img-26

Diana, Iulia, Lori și Manu au vrut să îi cunoască mai bine pe copii și să desfășoare împreună câteva activități practice educative în spiritul sărbatorilor de iarnă. Vă invităm să citiți mai jos povestea experienței celor 4 spusă de Lori și să simțiți un pic din energia pe care echipa noastra a adus-o în acest proiect.

img-27

Copiii cu tulburări de spectru autist pot întâmpina dificultăți în momentele de joacă în care își folosesc imaginația, dar asta nu înseamnă că ei nu pot învăța mai bine să-și exprime latura creativă prin intermediul jucăriilor senzoriale ori a altor experiențe stimulative. Astfel, fiind în pragul Crăciunului, perioadă în care toți copiii ar trebui să se bucure de cadouri primite de la Moș Crăciun, vă propunem o listă cu jucării inedite cu caracteristici senzoriale, pe care le puteți oferi în dar celor mici.

img-28

Peste 40 de tineri din liceele din Câmpina ajută, implicându-se activ în activitățile centrului deschis de Fundația Romanian Angel Appeal împreună cu Asociația „Glasul Autismului.”

img-29

Ne plac excursiile pentru că ne amintesc de copilărie! Iar când ești înconjurat de copii de toate vârstele, poți doar să te lași cuprins de energia și entuziasmul lor. Vineri, 26 octombrie, într-o zi de toamnă blandă, ba chiar asemănătoare uneia de sfârșit de primăvară, am strans în jurul nostru 45 de copii, unii mai…

img-30

La începutul lunii mai, dupa ce ideea noastră de proiect a fost selectată pentru Swimathon, am început să ne construim strategia pentru a cunoaște și implica în povestea noastră fundraiseri înotători care să ne ajute să transpunem în fapte ceea ce ne doream pentru o parte dintre copiii afectați de tuberculoză cu care lucrăm. Acesta…

img-31

Din dorința de a implica cât mai mulți tineri în rezolvarea unor probleme care afectează o parte a comunității în care aceștia trăiesc, am organizat în luna august, pentru 24 de voluntari din Câmpina și din împrejurimi, un curs de Management al proiectelor sociale (Young Skills), urmat de o competiție de proiecte, al cărei rezultat va fi aplicarea a 3 inițiative sociale în comunitate.

img-32

Anul acesta, cea de-a șaptea ediție a competiției CÂMPINA OPEN MTB – RACE FOR AUTISM, are loc pe 9 SEPTEMBRIE 2018. Întrecerea se desfășoară pe dealuri prahovene și este atât un eveniment sportiv care are scopul de a încuraja un stil de viață sănătos, cât și un eveniment de fundraising organizat de Fundația Romanian Angel…

img-33

Cei 20 de înotători fundraiseri ai Fundației Romanian Angel Appeal care au ales să creadă în cauza proiectului ”Copilărie fără tuberculoză” au înotat sâmbătă, 30 iunie, în cadrul evenimentului Swimathon 2018, nu mai puțin de 161 de lungimi de bazin olimpic în semn de susținere a cauzei copiilor care au suferit de tuberculoză și care…

img-34

Ana crede în gesturile mici de generozitate și consideră că acestea pot schimba în mare măsură oamenii și de ce nu, destinele lor, așa că prin gestul său de a susține proiectul RAA, înotând la Swimathon, speră că poate schimba la rândul ei viața beneficiarilor proiectului.

img-35

La sfârșitul anilor 1980, HIV/SIDA exista în Statele Unite de aproape un deceniu, boala fiind catalogată drept criminalul numărul unu al tinerilor din New York, apoi al tinerilor din toată țara și în special, al femeilor. În ciuda gravității crizei generate de HIV/SIDA, la sfârșitul anilor 1980, la nivel public, nu exista o recunoaștere concretă…

img-36

Prin proiectul nostru de anul acesta, de la Swimathon, ne-am propus să înotăm pentru a susține integrarea socială și școlară a 15 copii și tineri din București și Ilfov cu vârste între 8 și 14 ani, care s-au aflat sau se află în tratament și urmează să îl finalizeze şi să se vindece pe durata…

img-37

Voluntarii au susținut sesiuni de informare pentru aproximativ 350 de copii.

img-38

Pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, Fundația Romanian Angel Appeal a organizat, pentru al patrulea an consecutiv, Festivalul de film ”Zilele Minților Frumoase”, în parteneriat cu Novaintermed și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. Prin acest eveniment, noi, echipa RAA, îndemnăm la susținere și toleranță față de persoanele cu autism și ne dorim să evidențiem faptul că incluziunea socială și accesul la o educație normală au un puternic impact pozitiv asupra dezvoltării acestora, stimulându-le totodată, și potențialul.

img-39

Noi, echipa Fundației Romanian Angel Appeal (RAA) credem că sănătatea și educația reprezintă două arii interdependente esențiale, atât pentru  o dezvoltare armonioasă, cât și pentru viitorul copiilor, dar și al nostru ca societate. Educația pentru sănătate reprezintă una dintre prioritățile existente în demersurile noastre și considerăm că aceasta trebuie să înceapă cât mai devreme, încă…

img-40

De cele mai multe ori, părinții, frații sau surorile copiilor cu autism se lovesc zilnic de dificultăți atunci când vor să interacționeze fizic sau să comunice cu cei afectați. Fie că vor să le comunice ceva, fie că vor să facă ceva împreună sau să le interzică ceva copiilor cu autism, părinții se regăsesc în dificultate când trebuie să-și gândească și aleagă abordarea pe care să o aibă cu cei mici.

© Romanian Angel Appeal | Since 1991