În perioada 7 iunie – 8 iulie, 15 inotători-fundraiseri își încordează mușchii, fac valuri și strâng fonduri pentru a susține proiectul Fundației Romanian Angel Appeal la Swimathon București, edița 2017.

Summer up! Depășim bariere! este o tabără de suport pentru părinți, frați și copii cu autism! Prin susțierea acestui proiect vei ajuta 10 familii având copii cu autism și tipici să participe la activitățile proiectului și să beneficieze de taberele respiro.

Familia Barbu

Familia noastră este formată din patru membri: tata (Anghel), mama (Atena) și cei doi copii (Flavius si Sofia). Flavius a fost diagnosticat cu autism când avea 2 ani și 5 luni și de atunci viața noastră a căpătat un nou sens. Toată atenția și toate eforturile noastre financiare și emoționale s-au concentrat pe recuperarea lui Flavius. Timpul pentru noi ca soț și soție a disparut total iar timpul de calitate petrecut cu ambii copii s-a diminuat considerabil. Consider că ar fi o experienţă frumoasă să putem pleca împreună în tabară cu cei doi copii, deoarece ar fi prima ieşire de acest gen, pentru noi ca familie, iar copiii cred că ar fi încântaţi.

 

Familia Bojescu

Noi suntem Simona 29 ani, Ionuț 31 ani, Erich-Andrei 6 ani și Emma-Ioana 8 ani, diagnosticată cu tulburări din spectrul autist.
De-a lungul anilor, încercările au fost multe și grele, însă dragostea unuia față de celălalt, dragostea pentru puii nostri, ne-a ținut împreună luptând până la capăt! Suntem o familie atipică, agitată, mereu pe drumuri, o familie care speră la recuperarea Emmei și facem tot ce se poate pentru acceptarea/ integrarea ei în societate. IUBIM UN COPIL CU AUTISM!

 

Susține proiectul Summer Up! Depășim Bariere! la Swimathon, donând pentru una dintre cele trei echipe de inotători!

 

Familia Morar

Suntem Aura 44 ani și Luca 8 ani, mamă și fiu împreună în viața cu autism! Inițial copil tipic, în jurul vârstei de 4 ani Luca a început să regreseze, practic să piardă din achizițiile făcute până la acea vârstă și să se izoleze. Nu înțelegeam ce se întâmplă! Diagnosticul final a fost – autism infantil nonverbal. Deși nu știu cauza exactă, eu cred că un șoc emoțional a fost factorul care a declașat autismul.

Luptăm împreună să redevină verbal și independent. Ne descurcăm foarte greu, dat fiind faptul că terapia și cele necesare traiului zilnic costă foarte mult. Tabăra va fi o gură de oxygen și o șansă de a cunoaște familii similare care merg pe același drum.

 

Familia Parkhomenko

Salut! Suntem o familie din 2 persoane: mama și fiu. Suntem fericiți, triști, bucuroși, încântați sau dezamăgiți, trăim toate emoțiile împreună, în sincron. Ma simt priveligiată să am copil cu totul special. Nu puteam să trec prin toate trăirile și încercările grele mai frumos și glorios decât cu acest copil. Țin foarte mult la fiul meu Roman, la familia mea, la colegii și la prietenii mei. Le mulțumesc pentru răbdare și înțelegere!

În România sunt foarte mulți copii diagnosticați cu tulburare de spectru autist și implicit foarte multe familii afectate de acest diagnostic. Autismul schimbă complet viata și impune reguli noi, iar în unele cazuri chiar distruge familii, ce este foarte trist.

Vă rog, faceți o faptă bună și înțeleapă și contribuiți la organizarea taberei de vară de tip respiro în care 10 familii să poată petrece o vacanță mult dorită, toți împreună! Vă mulțumesc!

 

Familia Popa

Noi suntem familia Popa! Ligia, Alex, Luca și Tudor.

Alex, soțul meu înoată anul acesta la Swimathon pentru Luca, pentru ca noi 4 să ne putem bucura de o gură de aer. Pentru aceasta și pentru tot ceea ce facem împreună cu noi de mai bine de 4 ani, îi mulțumesc!

Cu mult curaj și putere Alex a acceptat rolul de tată pentru băiețelul meu și s-a implicat alături de mine în toate demersurile de recuperare făcute pentru Luca. Am mers împreună cu soțul la cursuri gratuite pt părinți, la seminarii, am citit cărți despre terapie și ne adaptăm pe parcurs, schimbam strategia pe măsură ce lucrurile evoluau și nevoile lui Luca se schimbau. Sper ca în timp Luca să fie autonom și independent în proporție de (măcar) 90%. Acum, putem spune că suntem „bine”, că am ajuns la un oarecare echilibru „normal” în viața de familie și cea de cuplu.
De doi ani, Tudor este cel mai bun frate pentru Luca, și împreună suntem o familie unită, gata să facă față oricărei provocări!

 

Familia Răducu

Noi suntem familia Răducu: Florina – 30 de ani, Viorel – 35 de ani și Alex Nikolas – 6 ani.

Povestea familiei noastre este la fel de emoționantă ca și a celorlalte familii. Atunci când ai un copil cu autism viața ți se schimbă radical. Noi am fost nevoiți să o luăm de la capăt în momentul aflării diagnosticului, pentru a încerca tot ce se poate mai bine pentru Alex. Ne-am mutat dintr-un loc liniștit, la țară, în haosul din București, cu chirie. Au fost zile extraordinar de grele pentru noi, au fost zile în care banii au fost extrem de puțini. Am mâncat, eu și soțul meu, pâine goală, iar lui Alex îi cumpăram o bucățică de carne. Am renunțat la toate visele noastre ca și părinți.

Nu ne este rușine cu copilul nostru și nici nu o sa ne fie vreodată. El este un copil minunat și special, pe care Dumnezeu ni l-a oferit pentru ca ne-a considerat niște oameni puternici care vor lupta pentru minunăția lor. Nu ne este rușine să spunem că am avut zile în care am simțit că nu mai putem, însă împreună am trecut peste toate de dragul lui Alex.

 

Susține proiectul Summer Up! Depășim Bariere! la Swimathon, donând pentru una dintre cele trei echipe de inotători!

 

Familia Savu

Suntem o familie cu doi baieți, Ramy si Samy!

Ramy a venit pe lume după multe tratamente! Cu Samy am rămas pur și simplu însărcinata, el este specialul familiei! Samy a fost un copil ca toți ceilalți până la vârsta de doi ani, apoi a început să piardă achizițiile! Diagnosticul este tulburare de spectru autist asociat cu ADHD! La momentul diagnosticului, nu cunoaștem foarte multe lucruri despre autism! Am început lupta și terapia ABA! Samy a fost înscris la o școală de masă dar din pacate nu a făcut față programei școlare! L-am mutat la o școală specială, unde îi merge bine, face eforturi dar s-a acomodat neașteptat de bine!

Din păcate diagnosticul lui Samy și boala aceasta, ne-a afectat pe toți! Toată familia trebuie să se comporte într-un fel!

Sunt o mamică fericită, am doi băieți frumoși, de care sunt mândră! Zâmbetul lui Samy îmi dă putere să lupt în continuare!

 

Familia Mustață

Sunt Georgiana, mămica unui băiețel special în vârstă de 6 ani și jumătate. A fost un copil dorit și iubit încă dinainte de a se naște. La vârsta de 1 an și 11 luni a fost diagnosticat cu TSA. Am simțit cum lumea mea se năruie, cum toate planurile făcute pentru el, trebuie refăcute, regândite. Am început terapia imediat și treptat au început să apară și progresele. Am străbătut un drum lung și încă mai avem, dar suntem optimiști!

Avem zilnic un program încărcat: școală, terapii alternative (senzorial și piano therapy), terapie ABA, înot. Avem nevoie o pauză, o altfel de pauză, în care să admirăm natura, să socializăm, să vedem și altceva.

 

Familia Mihalcea

Dacă v-am spune că totul a fost roz de la început am minți. Nu, și noi am plâns, am căutat vinovați, am refuzat să acceptăm un diagnostic. Până într-o zi, când puștiul ăsta zâmbăreț a început să inventeze povești, să facă sporturi extreme, să aibă o iubită, să organizeze petreceri și plimbări. Când îl vedem cum trăiește viața din plin și o gustă ca pe un fruct copt și dulce îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat un copil atât de special.

Suntem AI TĂI, DAVID! Fericirea ta e crezul nostru zilnic!

 

Familia Tătărășanu

Într-o zi de noiembrie a venit pe lume Alexia, fetița noastră mult dorită, Tiberiu frățiorul ei și-a dorit foarte mult o surioară, să aibă cu cine se juca.

La varsta de 1 anișor ni s-a confirmat ceea ce bănuiam de ceva timp, anume faptul că Alexia are o problemă. Boala Alexiei ne-a schimbat radical viața, ea este raza noastră de soare plină de viață și dragoste, datorită ei avem o viață activă și plină de activități, de mers în parc, vizionat spectacole, plimbari zi de zi etc.

Pentru ea noi nu avem voie să fim obosiți, caci este foarte dornică să meargă și să exploreze tot ce este nou.

 

Susține proiectul Summer Up! Depășim Bariere! la Swimathon, donând pentru una dintre cele trei echipe de inotători!

© Romanian Angel Appeal | 1991 - 2017 | Designed by Răzvan Rădulescu

Data privacy information Info Confidențialitate Date
In accordance with the GDPR Regulation, we inform you that this website can collect the following data: Referitor la regulamentul de protecție al datelor, vă informăm că acest site poate colecta următoarele date:
You will find more informations about this accessing the Terms Of Use Citiți informațiile complete accesând Termeni și Condiții
Some of the conditions are required. Please agree with then in order to move forward. Anumite condiții sunt obligatorii. Vă rugăm să le acceptați pentru a putea merge mai departe.