img-0
În perioada 4-6 noiembrie, la Sinaia, 12 elevi din clasele a IV-a, a V-a și a VI-a din cadrul școlilor gimnaziale din Valea Călugărească și Fulga, județul Prahova au participat, alături de cadrele didactice la Cursul Design for Change.

Evenimentul a avut ca principal scop împrietenirea copiilor cu conceptul de mobilizare comunitară și identificarea pârghiilor pentru implicarea lor în rezolvarea unor probleme care le afectează viață cotidiană.


img-11


Cursul s-a desfășurat în cadrul Proiectului „Parteneriat pentru educație de calitate în comunitățile interetnice rurale” și timp de 3 zile copiii au fost supuși unor provocări noi, astfel încât la întoarcerea acasă aceștia să poată identifica ușor problemele din comunitate care au legătură cu educația și să caute soluții pentru rezolvarea lor.

Una dintre provocările majore ale echipelor prezente a fost aceea de a concepe o scrisoare către primarul din Sinaia prin care i-au adus la cunoștință o problemă sesizată de ei. Scrisoarea a plecat către Primar, iar acum copiii așteaptă cu interes un răspuns oficial din partea instituției.


img-12


Cursul a fost gândit într-o manieră interactivă, astfel încât copiii să aibă posibilitatea să exerseze continuu tehnicile și metodele de observare și negociere. Conceptul Design for Change este unul aplicat la scară largă, la nivel internațional, iar în România este promovat de Fundația Romanian Angel Appeal. Conceptul vizează implicarea directă și activă a copiilor în procesul de identificare și soluționare a problemelor, la nivel micro și macro sistemic.

Timp de un an de zile, elevii vor practica cele învățate si vor încerca, cu sprijinul adulților, să identifice și să rezolve o serie de probleme de la nivelul comunităților unde locuiesc.


Află mai multe despre proiect AICI


Proiectul este derulat de Fundația Romanian Angel Appeal în parteneriat cu Asociația ART Fusion și Școlile Gimnaziale Coțofănești, „Alexandru cel Bun” (județul Bacău), „Ion Ionescu” și „Laurențiu Fulga” (județul Prahova), cu sprijinul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Bugetul total al Proiectului este de 197,547.62 euro.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991