img-0

1 Decembrie 2013 marcheaza cea de-a 25-a celebrare anuala a Zilei Mondiale a SIDA.

EuroCoord – European network of HIV/AIDS cohort studies to coordinate at European and International level clinical research on HIV/AIDS – retea de cercetare din care face parte si Fundatia Romanian Angel Appeal, a lansa un mesaj de sustinere, subliniind ca Ziua Mondiala a SIDA este o oportunitate, pentru noi toti, de a ne arata sprijinul pentru persoanele care traiesc cu HIV/SIDA si de a ne uni in lupta impotriva acestei afectiuni.

Mesajul EuroCoord doreste, de asemenea, sa constientizeze inca o data lumea intreaga asupra HIV/SIDA si asupra intregii problematici a afectiunii, subliniind ca reteaua se va asigura in continuare ca HIV/SIDA ramane in fruntea agendei europene de cercetare, pe tot parcursul anului.

Mai mult de 2,3 milioane de oameni traiesc in prezent cu HIV in Europa si se estimeaza ca 35 milioane de oameni din intreaga lume sunt seropozitivi. Peste 25 milioane de oameni au murit din cauza virusului, intre 1981 si 2007, facand din HIV/SIDA una din cele mai devastatoare pandemii din istorie.
Ziua Mondiala a SIDA este un prilej de a reaminti publicului si guvernelor faptul ca, desi s-au facut imbunatatiri considerabile, prevenirea transmiterii virusului ramane o provocare ca si, de altfel, gestionarea si tratamentul afectiunii, care acum sunt complicate in conditiile unui climat economic alterat.

EuroCoord a adus laolalta cele mai de amploare colaborari de cercetare din Europa, pentru a stabili cel mai mare set de date cu privire la persoanele seropozitive, adulti si copii, din lume. Cercetatorii EuroCoord utilizeaza aceasta bogata sursa de informatii in scopul de a raspunde definitiv intrebarilor carora nu li s-ar putea raspunde doar prin studii singulare.

De la crearea EuroCoord, in 2011, peste 60 de documente de cercetare care abordeaza aceste intrebari-cheie in cercetarea HIV au fost publicate de catre membrii retelei.

Mai multe detalii, in documentul EuroCoord.

Mai multe detalii despre implicarea Fundatiei RAA in cadrul retelei EuroCoord, aici.

Mai multe detalii despre munca Fundatiei RAA impotriva HIV/SIDA in Romania, aici.

Arhiva stiri

© Romanian Angel Appeal | Since 1991