Din anul 2006, fundaţia Romanian Angel Appeal a fost desemnată Primitor Principal al Fondului Global de Luptă Împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei şi coordonează implementarea, în România, a numeroase proiecte adresate îmbunatăţirii calităţii vieţii persoanelor afectate de HIV/SIDA şi Tuberculoza.

În anul 2004, fundaţia a fost inclusă printre cei mai importanţi implementatori ai programelor finanţate de Fondul Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei, în cadrul Rundei a 2-a de finanţare.

În perioada 1 iulie 2008 – 30 iunie 2010, Fundaţia Romanian Angel Appeal a coordonat implementarea grantului HIV, “Către Accesul Universal la prevenirea şi tratamentul HIV/SIDA şi la îngrijirea şi asistenta socială pentru persoanele vulnerabile şi populaţiile defavorizate, în valoare de 8,7 milioane EURO.
Scopul acestui program a fost de a menţine incidenta HIV/SIDA în România la nivelul scăzut înregistrat în anul 2005, prin intervenţii eficiente, orientate către grupurile vulnerabile şi tinerii care trăiesc cu infecţie HIV/SIDA.
Mai multe informaţii despre program şi rezultatele obţinute puteţi afla accesând Raportul sintetic Grant HIV FG.

Al doilea grant finanţat de către Fondul Global de Luptă Împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei, “Creşterea Nivelului de Control al Tuberculozei în România, prin intervenţii orientate către Grupurile Sărace şi Vulnerabile” are drept scop creşterea nivelului de control al TB în România. Prin implementarea acestui program s-au obţinut progrese remarcabile în ceea ce priveşte scăderea numărului de cazuri de TB, creşterea ratei de succes la tratament atât pentru pacienţii cu TB cât şi cu MDR/XDR-TB, scăderea mortalităţii prin TB. Programul a început la 1 septembrie 2008 şi se va finaliza în septembrie 2014. Valoarea totală a grantului este de 11,4 milioane EURO.

Mai multe informaţii despre program și rezultatele obținute puteţi afla accesând link-urile de mai jos:

Interventions implemented under the GFATM grants
Support Network for MDR‐TB Patients
Increasing treatment adherence for TB patients through incentives

 

Grantul ROU-T-RAA

In data de 1 aprilie 2015, Fundatia Romanian Angel Appeal, in calitate de Primitor Principal pentru Romania, a semnat un nou Acord de Grant in valoare de 8.4 milioane Euro cu Fondul Global de Lupta Impotriva SIDA, Tuberculozei si Malariei.
Scopul programului este de a contribui la reducerea incidentei tuberculozei si a mortalitatii prin TB in Romania prin imbunatatirea interventieilor cu impact ridicat (diagnostic, tratament, ingrijire si de prevenire), cu accent special asupra populatiilor afectate.

Mai multe detalii despre noul grant, despre obiective, activitati si implementatori, gasiti aici.


© Romanian Angel Appeal | 1991 - 2017 | Designed by Răzvan Rădulescu