Agentii internationale

Prin intermediul programelor finantate de Natiunile Unite in tara noastra, Romania beneficiaza de un volum semnificativ de asistenta tehnica specializata, atat programatica cat si financiara, in diferite sectoare de interes: protectia mediului, demografie, drepturile omului, sanatate, consolidarea institutiilor democratice, etc.

Organismele si structurile Natiunilor Unite prezente in Romania isi bazeaza activitatea pe cateva principii de baza:

  • Asistenta financiara oferita de catre Sistemul ONU este atent armonizata cu strategiile si programele nationale ale Romaniei pentru a asigura un raspuns eficient la prioritatile de dezvoltare ale Romaniei.
  • Sistemul ONU din Romania raspunde cererilor guvernamentale de asistenta in formularea si implementarea strategiilor nationale.
  • Natiunile Unite isi pun la dispozitia guvernului experienta si capacitatea de analiza pe baza carora propun si incurajeaza implementarea unor politici publice importante ale guvernului.

Natiunile Unite sunt reprezentate in Romania de 11 fonduri si agentii specializate, fiecare avand propriile atributii, dar toate colaborand la implementarea cu succes a programelor si interventiilor finantate de Natiunile Unite.

Organisme ale Natiunilor Unite care au colaborat cu Fundatia RAA de-a lungul activitatii sale:

- Fondul Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF);

- Programul Comun al Natiunilor Unite de Lupta Impotriva HIV/SIDA (UNAIDS);

- Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS);

- Biroul Natiunilor Unite pentru Droguri si Criminalitate (UNODC).