Organizarea de vizite de studiu si schimb de experienta

Fundatia RAA organizeaza vizite de studiu si schimb de experienta pentru profesionistii din retelele de asistenta medicala si psiho-sociala publice si private, pentru factori de decizie, personal din organizatii neguvernamentale de profil precum si pentru reprezentanti ai asociatiilor de persoane afectate de HIV/SIDA si TB.

Scopul acestor vizite de studiu il reprezinta sporirea gradului de constientizare si responsabilizare decizionala si comunitara in legatura cu o serie de aspecte care tin de prevenirea, tratamentul si suportul acordat persoanelor afectate de HIV/SIDA si tuberculoza. Abordarea propusa de RAA vizeaza elaborarea de strategii si politici publice in domeniul de interes, adaptate conditiilor specifice Romaniei si statelor din regiune.

Fiind unul dintre cei mai important si reprezentativi furnizori de servicii de asistenta din sfera HIV/SIDA si Primitor Principal pentru programele Fondului Global, Fundatia RAA detine experienta si resursele necesare organizarii unor vizite de studiu care sa ofere participantilor posibilitatea de a cunoaste din surse pertinente dificultatile si succesele inregistrate in combaterea HIV/SIDA si tuberculoza.

Din 2006, RAA a organizat vizite de studiu si de schimb de bune practice pentru factori decizionali, personal ONG si persoane care traiesc cu infectia HIV/SIDA din statele din regiune (Republica Moldova, Ucraina, Serbia, etc) dar si tari din Asia Centrala.